'Ethiek in één dag'

Praktijkgericht, inspirerend en interactief

moreel beraad in de praktijkGraag nodigen wij u uit voor de praktijkgerichte scholing 'Ethiek in één dag'. Een inspirerend en interactief programma. U krijgt praktische tips en handvatten, waarmee u meteen aan de slag kunt in uw eigen organisatie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

We beginnen het nieuwe jaar met een speciaal aanbod. Wanneer u zich met drie collega's van uw eigen organisatie aanmeldt voor deze scholingsdag, kan de vierde collega gratis deelnemen. Een mooie gelegenheid om samen met collega's het nieuwe jaar inspirerend te beginnen.

Afwisselend programma, met eigen praktijk als uitgangspunt

mirjamU kunt een afwisselend programma verwachten, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. We gaan met elkaar in gesprek over ethische dilemma's in de dagelijkse praktijk, aan de hand van de 'Dilemmakaart'. Een toegankelijke en laagdrempelige methodiek om ethische dilemma's met elkaar te bespreken. En we besteden aandacht aan de waarden die belangrijk zijn in ons werk. Welke waarden zijn leidend in de dagelijkse praktijk?

Inspirerende praktijkvoorbeelden

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en Moreel Beraad, aan de hand van een interactieve presentatie. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende zorginstellingen? Een presentatie op basis van jarenlang praktijkonderzoek.

Succesvol verder met ethiek en reflectie

collega's aan tafelWe gaan met elkaar in gesprek over de ethiekactiviteiten die in uw organisatie plaatsvinden. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we collega's bij ethiek en reflectie betrekken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? U ontvangt praktijkgerichte aanbevelingen en communicatietips, toegespitst op uw eigen organisatie.

Praktische tips en handvatten

moreel beraad in de praktijkAan de hand van de eigen ervaringen en de aanbevelingen krijgt u praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en Moreel Beraad binnen uw organisatie. Tips en handvatten waarmee u meteen aan de slag kunt.

Dilemmakaart

Elke deelnemer ontvangt de Dilemmakaart. De Dilemmakaart is onderdeel van ‘Dilemma’s delen', een praktijkgerichte en toegankelijke methodiek, ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Bewijs van deelname

Maximaal 10 deelnemers kunnen meedoen aan deze scholing. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

Profiteer van speciaal aanbod

Meld u snel aan voor deze bijzondere scholing en profiteer van het speciale aanbod. Wanneer u zich met drie collega's van uw eigen organisatie aanmeldt voor deze scholingsdag, kan de vierde collega gratis deelnemen. Een mooie gelegenheid om samen met collega's het nieuwe jaar inspirerend te beginnen.

Aanmelden scholing Ethiek in één dag: info@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 27 september 2018
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: locatie centraal in het land
Bijdrage: € 225,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, en voor elke deelnemer de Dilemmakaart.

Voor wie

Geïnteresseerden en betrokkenen bij ethiek, reflectie en Moreel Beraad in zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, jeugdgezondheidszorg en Welzijn, o.a.: verpleegkundigen; verzorgenden; jeugdhulpmedewerkers; geestelijk verzorgers; leden Commissie Ethiek en Medisch Ethische Commissie; leidinggevenden; (huis)artsen; specialisten; beleidsmedewerkers kwaliteit en veiligheid; medewerkers communicatie, P&O en financiën; medewerkers ondersteunende diensten; leden VAR; en leden Clënten- en Patiëntenraad.
*) Commerciële partij, zzp'er, trainer of coach en geïnteresseerd in deze scholing? Werkzaam in een andere sector? We nodigen u graag uit om contact op te nemen voor de mogelijkheden en de speciale tarieven.

Begeleiding

De scholing wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie en Moreel Beraad, gespecialiseerd in communicatie, publiciteit en creatieve manieren om ethiek onder de aandacht te brengen en te houden. Zij zijn oprichters van de EthiekAcademy, voortgekomen uit de Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn initiatiefnemers en organisatoren van de Week van reflectie, met als drijfveer: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg.

Verhindering

Bij verhindering kunt u altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Uw vervanger is van harte welkom. Annuleren kan alleen schriftelijk. Annuleren alleen schriftelijk tot 27 augustus 2018. Bij annulering wordt € 50,- in rekening gebracht. Na 27 augustus 2018 is annuleren niet meer mogelijk. Prijzen zijn exclusief BTW. Meld u z.s.m. aan voor deze bijzondere scholing. U ontvangt een bevestiging van aanmelding via de e-mail.

Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing .logo ethiek academy


Reflectietraining

 

 

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen

 

een cursist