Startdatum donderdag 10 februari 2022

Opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’

De succesvolle opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' gaat donderdag 10 februari 2022 van start. Interactief en praktijkgericht programma, met praktische handvatten om moreel beraad te leiden. U krijgt praktische tips om moreel beraad succesvol op te zetten en collega's te betrekken. De kleine groep deelnemers staat garant voor alle ruimte voor feedback en interactie. Met deze bijzondere opleiding kunt u geïnspireerd verder in uw organisatie.

Uw eigen praktijk is uitgangspunt in de opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'. De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor persoonlijke feedback. De opleiding is inmiddels in een groot aantal organisaties succesvol verzorgd. Deelnemers zijn enthousiast over het praktijkgerichte en interactieve programma van de opleiding.

Opzet opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’

  • Drie scholingsdagen van 10.00 - 16.00 uur
  • Minimaal vier keer een moreel beraad voeren over een casus die deelnemers zelf inbrengen, aan de hand van een praktijkgericht stappenplan
  • Oefenen met het leiden van een moreel beraad
  • Handvatten en praktische tips gericht op het leiden van een moreel beraad
  • Minimaal één keer een moreel beraad leiden in de eigen werksituatie
  • Verdieping begrippen als waarden, normen en morele sensitiviteit, gericht op leiden van moreel beraad
  • Aandacht voor (morele) communicatie; verbale en non-verbale communicatie
  • Reflectie op eigen functioneren als gespreksleider; aandacht voor vragen en dilemma’s waar je als gespreksleider moreel beraad mee te maken krijgt
  • Morele en algemene competenties m.b.t. het leiden van een moreel beraad
  • Organisatie en implementatie van moreel beraad, aan de hand van praktijkvoorbeelden. Aandacht voor succesfactoren en knelpunten.

Leiden van moreel beraad

Deelnemers leiden na de tweede scholingsdag minimaal één keer een moreel beraad in de eigen organisatie. De ervaringen met het leiden van moreel beraad worden besproken tijdens de derde scholingsdag.

Kleine groep

De kleine, divers samengestelde groep staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en persoonlijke feedback. Er is alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Methodiek moreel beraad

We voeren het moreel beraad aan de hand van een praktijkgericht Stappenplan moreel beraad, onderdeel van de methodiek ‘Dilemma’s Delen’. De methodiek is ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Hand-out en stappenplan

Deelnemers ontvangen de hand-out opleiding ‘Gespreksleider moreel beraad’ en het Stappenplan moreel beraad, onderdeel van de methodiek ‘Dilemma’s Delen’.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, leidinggevenden in de zorg en jeugdhulp, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, (zorg)ethici, artsen, specialisten, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, leden Verpleegkundige Adviesraad (VAR), sociaal werkers, en andere geïnteresseerden in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, sociale sector en welzijn.

Aanmelden

Meld u snel aan voor de bijzondere opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'. Er is een beperkt aantal plaatsen. Uw bijdrage voor de opleiding: € 1.295,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, documentatie en hand-outs. Prijzen exclusief BTW. U bent van harte welkom. Aanmelden voor de opleiding

korting plaatje

Speciaal aanbod

Samen met een collega deelnemen? Profiteer van het speciale aanbod: 50 procent korting voor de tweede deelnemer van dezelfde organisatie.

Praktische informatie

De opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' bestaat uit drie scholingsdagen, van 10.00 -16.00 uur.
Data: donderdag 10 februari 2022, donderdag 10 maart 2022 en donderdag 7 april 2022.
Plaats: Amersfoort.

Accreditatie: Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV);
Aanvragen van accreditatie in andere sectoren in overleg


ethiekacademy

Opleiding Incompany

De opleiding 'Gespreksleider moreel beraad' kan Incompany worden verzorgd. Wij komen met veel plezier naar u toe om een opleiding op maat te verzorgen, toegespitst op uw organisatie. U kunt vrijblijvend meer informatie aanvragen


Meer weten over de opleiding 'Gespreksleider moreel beraad'? We beantwoorden met veel plezier uw vragen: telefoon 064 125 60 04 of per mail info@weekvanreflectie.nl

(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing