top leergang

Startdatum donderdag 20 januari 2022

Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg'

De praktijkgerichte Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg gaat donderdag 20 januari 2022 weer van start. De Leergang is inmiddels met succes verzorgd voor een groot aantal deelnemers. Uw eigen praktijk staat voorop. U krijgt praktische tips en handvatten om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in uw werksituatie, en ruimte te maken voor moreel beraad. De kleine groep deelnemers biedt alle ruimte voor feedback, dialoog en reflectie. Uniek in de Leergang: u ontwikkelt een persoonlijk Werkplan Ethiek. Meld u snel aan voor deze bijzondere Leergang, dé inspiratiebron op het gebied van ethiek en moreel beraad.

De Leergang is inmiddels diverse keren met succes verzorgd. Deelnemers zijn enthousiast over de praktijkgerichte en interactieve opzet van het programma.

Ethiek succesvol ontwikkelen

moreel beraad

Jouw eigen praktijk is uitgangspunt in de Leergang. Hoe gaat het met ethiek in jouw organisatie? Lukt het om ethiek onder de aandacht te houden? Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten? Je krijgt praktische tips en handvatten om ethiek succesvol te ontwikkelen en onder de aandacht te houden in jouw organisatie, en medewerkers hierbij optimaal te betrekken. En je maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden.

illustratie leergang ethiek in de zorg

Ontwikkelen Werkplan Ethiek

Uniek in de Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg': je ontwikkelt jouw persoonlijk Werkplan Ethiek. Het Werkplan Ethiek bevat onder meer aanbevelingen en een concreet stappenplan, toegespitst op jouw organisatie. Je ontvangt na afloop van de Leergang jouw professioneel vormgegeven Werkplan Ethiek, waarmee je meteen aan de slag kunt in jouw organisatie.

moreel beraad in de praktijk

Praktische tips en handvatten

Tijdens elke studiedag wordt gekeken hoe je de handvatten, aanbevelingen, nieuwe ideeën en inzichten kunt toepassen in jouw organisatie. En je krijgt aanbevelingen op basis van jarenlang onderzoek naar succesvolle praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad. Aan de hand van jouw eigen ervaringen en de aanbevelingen krijg je praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad binnen jouw organisatie.

Inspirerend programma Leergang

De Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg' is opgebouwd uit praktijkgerichte modules, verdeeld over vier inspirerende studiedagen. Er is alle ruimte voor reflectie, dialoog, en persoonlijke feedback.

  • Module 1: Ethiek succesvol ontwikkelen in eigen organisatie
  • Module 2: Moreel beraad; In gesprek over goede zorg, organisatie en implementatie
  • Module 3: Communicatie en publiciteit; ethiek onder de aandacht houden
  • Module 4: Inspirerende praktijkvoorbeelden en werkvormen ethiek, reflectie en moreel beraad
  • Module 5: Strategie en toekomst; praktische tips, handvatten en aanbevelingen

Afwisselende werkvormen

Deelnemers aan de Leergang 'Ethiek en moreel beraad in de zorg' kunnen afwisselende werkvormen verwachten: interactieve presentaties, studieopdrachten, workshop, individuele sessie, en presentatie eindopdracht.

Studieopdrachten

Deelnemers krijgen studieopdrachten toegestuurd, ter voorbereiding van elke studiedag. Deelnemers ontvangen feedback op de studieopdrachten. Studieopdrachten zijn onderdeel van de Leergang.

Kleine groep deelnemers

De kleine groep deelnemers (maximaal 6) staat garant voor de interactieve opzet, alle ruimte voor reflectie en dialoog, en persoonlijke feedback. U krijgt de exclusieve gelegenheid om kennis te delen met collega's uit andere zorgorganisaties. We streven naar een zo divers mogelijk samengestelde groep.

Gespreksleider moreel beraad

Aanmelden

Meld u tijdig aan voor de bijzondere Leergang. Uw bijdrage voor vijf scholingsdagen € 1.945,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, documentatie, en voor elke deelnemer het boek 'Bezield besturen' en de Dilemmakaart. Prijzen exclusief BTW

Praktische informatie

De Leergang bestaat uit vijf inspirerende scholingsdagen, van 10.00 – 16.00 uur.
Data: donderdag 20 januari 2022, donderdag 10 februari, donderdag 3 maart, donderdag 24 maart en donderdag 21 april 2022.
Locatie: Amersfoort

korting plaatje

Aanmelden met een collega betekent meerwaarde voor uw organisatie. Daarom een speciaal aanbod: melden twee medewerkers zich aan van dezelfde organisatie, dan krijgt de tweede deelnemer 50 procent korting.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, leidinggevenden in de zorg en jeugdhulp, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek en Medisch Ethische Commissie, (zorg)ethici, artsen, specialisten, cliëntondersteuners, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, leden Verpleegkundige Adviesraad (VAR), communicatiemedewerkers, en andere geïnteresseerden in de zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, jeugdbescherming, sociale sector en welzijn.

Meer informatie

Vragen over de Leergang? Het Reflectieteam beantwoordt met veel plezier je vragen: telefoon 064 125 60 04 of e-mail: info@weekvanreflectie.nl


ethiekacademy

'Ethiek en moreel beraad in de zorg' Incompany

De modules van de Leergang kunnen Incompany worden verzorgd. Het Reflectieteam komt graag naar je toe voor een inspirerend programma op maat. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Reflectieteam, telefoon 064 125 60 04 of per mail: Informatie aanvragen...


(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing


Reflectietraining illustratie leergang ethiek in de zorg
ethiekacademy

 


dilemmakaart De voorkant van Bezield besturen Overzicht van alle publicaties

'AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven handvatten om ethiek in de organisatie op de kaart te zetten'

Geestelijk verzorger, deelnemer Leergang