Activiteitenagenda Week van reflectie 2022

Dijklander Ziekenhuis organiseert inspirerende ethiekactiviteiten

Dijklander Ziekenhuis doet mee aan de Week van reflectie, met als thema ‘Neem de tijd’. Medewerkers van het ziekenhuis gaan met elkaar in gesprek over goede zorg. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals 'Een kaartje op een gezond taartje', 'Vraag van de dag'; en de 'Ethiek proeverij' op de polikliniek en dagbehandeling oncologie van de locaties Hoorn en Purmerend.

'Neem de tijd...' is het thema van de activiteiten tijdens de Week van reflectie. 'Tijd nemen (voor ethiek), levert uiteindelijk tijd op.' De activiteiten worden georganiseerd vanuit het Kernteam Ethiek, in nauw overleg met de diverse raden en werkgroepen, in het bijzonder met de 'ambassadeurs ethiek' in het Dijklander Ziekenhuis.

Kaartje op een gezond taartje; uitdeelactie

Een uitdeelactie voor alle Dijklanders op de locaties Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam. Op het kaartje staat het motto: 'Week van reflectie: neem de tijd...' Deze uitdeelactie voor alle medewerkers is bedoeld als kick-off; een feestelijke start van de Week van reflectie.

Vraag van de dag; elke dag een uitdagende morele vraag

Elke dag een uitdagende morele vraag voor alle afdelingen via sociale media en intranet.

Inspirerende 'Ethiek proeverij'

De 'Ethiek proeverij' wordt gehouden op de polikliniek en dagbehandeling oncologie van de locaties Hoorn en Purmerend. Het programma van de proeverij is mede samengesteld door de collega’s van genoemde afdeling. Ieder jaar wordt één afdeling extra 'in het morele zonnetje' gezet.

Praktische informatie
Datum: maandag 21 t/m 25 november 2022
Voor wie: medewerkers Dijklander Ziekenhuis

Samenwerken aan goede zorg

Logo