Lees alles over het congres

Week van reflectie startcongres, 21 november 2022

'Persoonlijk leiderschap in tijden van crisis'

Persoonlijk leiderschap is over de crisis heen durven te kijken en te fantaseren over hoe het leven straks kan zijn, wat een ieders bijdrage daaraan kan zijn en op die manier samen perspectief te creëren, samen regie te nemen. Dat is persoonlijk leiderschap in en kort na tijden van crisis.

Dat de crisis betekenis heeft, hebben we allemaal mogen ervaren. De crisis heeft ons meer in verbinding gebracht, heeft onze creativiteit gestimuleerd, heeft ons nog meer doen beseffen wat en wie belangrijk is in ons leven, heeft ons bewust gemaakt van onze kwetsbaarheid en van de noodzaak om samen te werken. We hebben opnieuw ervaren dat kwaliteit van zorg niet hetzelfde is als kwaliteit van leven.

Vanuit die betekenis kunnen we het gesprek voeren over het leven na de crisis. Wat willen we behouden, waar willen we niet meer naar terug, wie willen we nog belangrijker maken in ons leven, hoe willen we vorm en inhoud geven aan collegialiteit en hoe dragen we nog meer bij aan het levensgeluk van anderen?

Frank van der Linden
voorzitter Raad van Bestuur Humanitas DMH

Lees de blog van Frank van der Linden: 'Persoonlijk leiderschap in tijden van crisis'
Gepubliceerd in Reflection, Nieuwsbrief Week van reflectie

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 0641 25 60 04 of e-mail info@weekvanreflectie.nl

Frank van der Linden
Frank van der Linden