Activiteitenagenda Week van reflectie 2022

OLVG organiseert workshop
met Internationaal Theater Amsterdam

Twintig OLVG medewerkers kunnen een workshop volgen, in samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam. De workshop komt voort uit het toneelbezoek in september 2022, waarbij honderd OLVG’ers naar de toneelvoorstelling 'De Dokter' zijn geweest. De workshop is georganiseerd door Bestuur Medische Staf en het Verpleegkundig StafBestuur, en in samenwerking met de projectgroep OLVG voor iedereen ontwikkeld.

'Doel van de workshop is mensen na te laten denken, maar ook te laten ervaren hoe jouw relatie met de ander is; hoe verhoud jij je tot de ander? Welke invloed heeft de ander op jou en jij op de ander? De workshop is niet voor niets deze week gepland: deze week is de landelijke Week van reflectie, waarin zorginstellingen activiteiten organiseren op het gebied van ethiek. Dit jaar hebben we gekozen om te reflecteren via een bijzondere vorm, namelijk via een kunst.' Joanne Purperhart van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) begeleidt de drie uur durende workshop, die plaatsvindt in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Toneelvoorstelling 'De Dokter'

De samenwerking met ITA komt voort uit het toneelbezoek in september 2022, waarbij honderd OLVG’ers naar de toneelvoorstelling 'De Dokter' van Robert Icke zijn geweest. In dit toneelstuk komen veel maatschappelijke thema’s aan de orde, zoals racisme, religie, gender, macht, waarbinnen ethische vragen kunnen ontstaan. Geïnspireerd door het toneelstuk én het nagesprek met acteurs en zorgpersoneel is de wens voor een workshop ontstaan.

Deelnemers aan de workshop: arts, verpleegkundigen, maatschappelijk medewerkers, poli-medewerkers, anesthesiemedewerkers, verpleegkundig consulenten, en geestelijk verzorger.