Donderdag 12 maart 2020

Scholing 'Ethiek in de praktijk'

Praktijkgericht, inspirerend en interactief

Geïnteresseerd in ethiek? Doe mee aan de praktijkgerichte scholing 'Ethiek in de praktijk' op donderdag 30 januari 2020. U kunt rekenen op een afwisselend programma, met uw eigen praktijk als uitgangspunt. De kleine groep deelnemers staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. U gaat naar huis met nieuwe ideeën en inzichten.

De scholing 'Ethiek in de praktijk' biedt u een boeiende kennismaking met ethiek, en wat ethiek in uw eigen praktijk kan betekenen.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

U maakt kennis met inspirerende praktijkvoorbeelden ethiek, reflectie en moreel beraad, aan de hand van een interactieve presentatie. Wat zijn de aanbevelingen op basis van de ervaringen van deze inspirerende organisaties? Een presentatie op basis van jarenlang praktijkonderzoek.

Succesvol verder met ethiek

collega's aan tafelWe gaan met elkaar in gesprek over de ethiekactiviteiten die in uw organisatie plaatsvinden. Wat zijn de succesfactoren? Wat zijn de knelpunten en dilemma's? Hoe kunnen we collega's bij ethiek en reflectie betrekken? Wat zijn voorwaarden om ethiek succesvol op te zetten en onder de aandacht te houden in de eigen organisatie? U krijgt praktijkgerichte aanbevelingen, toegespitst op uw eigen organisatie.

moreel beraad in de praktijk

Praktische tips en handvatten

U krijgt praktische tips en handvatten om geïnspireerd verder te kunnen gaan met ethiek, reflectie en moreel beraad in uw praktijk/organisatie. Tips en handvatten waarmee u meteen aan de slag kunt.

Kleine groep deelnemers en Deelnamecertificaat

De kleine groep deelnemers (max. 10) staat garant voor veel ruimte voor interactie, dialoog en reflectie. Deelnemers kunnen een Deelnamecertificaat aanvragen.

Dilemmakaart voor elke deelnemer

Elke deelnemer ontvangt na afloop de Dilemmakaart, onderdeel van ‘Dilemma’s delen; In gesprek over goede zorg’. Een praktijkgerichte en toegankelijke methodiek om morele dilemma’s met elkaar te bespreken, ontwikkeld door AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay.

Aanmelden Ethiek in de praktijk: reflectieteam@weekvanreflectie.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 maart 2020
Tijd: 10.00 - 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats: centraal in het land
Bijdrage: € 245,- p.p. inclusief koffie/thee, lunch, documentatie en voor elke deelnemer de Dilemmakaart. Bijdragen komen ten goede aan de Week van reflectie

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpprofessionals, geestelijk verzorgers, leidinggevenden en directeuren in de zorg en jeugdhulp, leden Commissie Ethiek en Medisch Ethische Commissie, artsen, specialisten, sociaal werkers, beleidsmedewerkers, leden VAR, leden Cliëntenraad, communicatiemedewerkers, en andere geïnteresseerden in zorg, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, sociale sector en welzijn.

Begeleiding

De scholing wordt verzorgd door ethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, EthiekAcademy, initiatiefnemers en organisatoren Week van reflectie. AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay zijn trainers, coaches en adviseurs ethiek, ethische reflectie, moreel beraad, leiderschap, communicatie en publiciteit. Zij maken deel uit van het Reflectieteam.


ethiekacademy

'Ethiek in de praktijk' Incompany

De scholing 'Ethiek in de praktijk' kan Incompany worden verzorgd. Wij komen graag naar u toe voor een scholing op maat, toegespitst op uw organisatie. Meer informatie: telefoon 064 125 60 04 of per mail: Informatie...


Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.Reflectietraining

  

AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay inspireren, zijn praktijkgericht en geven concrete handreikingen om ethiek succesvol in praktijk te brengen

 

een cursist


logo ethiek academy

Extra informatie


Verhindering