twitterbutton

Saxenburgh Groep gaat met medewerkers in gesprek over ethische dilemma's

De Commissie Ethiek van Saxenburgh Groep gaat in de Week van reflectie op dinsdag 22 november 2016 tijdens de lunch met medewerkers in gesprek over ethische dilemma’s in de dagelijkse zorgpraktijk. Ook zijn er ‘koffiethiek’ momenten: tijdens de koffie in gesprek met medewerkers.

Op alle locaties van Saxenburgh Groep worden mandarijnen en bonbons uitgedeeld met de (ludieke) vraag: welke keuze maak je? ‘Ga je voor gezond dan kies je de mandarijn, of ga je voor de ongezonde keuze in de vorm van een heerlijke bonbon?’

Dilemmakaart

Leden van de Commissie Ethiek zijn tijdens de lunchmomenten aanwezig, delen een Dilemmakaart uit en gaan in gesprek met medewerkers over ethische dilemma’s waar zij in hun werk mee te maken krijgen.

Koffiethiek

Tijdens de Week van reflectie worden geplande ‘koffiethiek’ momenten georganiseerd in alle zorglocaties en in het ziekenhuis. Tijdens de ‘koffiethiek’ momenten gaan leden van de Commissie Ethiek met medewerkers in gesprek over waarden, normen en ethische dilemma’s in de dagelijkse praktijk.

Teksten ter inspiratie

De Commissie Ethiek plaatst in de Week van reflectie elke dag ter inspiratie een tekst op intranet. Ook verschijnt een column van de commissie op intranet. In de aanloop naar de Week van reflectie zijn columns geplaatst van de Raad van Bestuur, Cliëntenraad, V&V en Medische Staf.

* De Saxenburgh Groep bestaat uit acht zorgcentra, meerdere kleinschalige woonunits en een ziekenhuis, in Hardenberg, Coevorden, Gramsbergen en Ommen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 november 2016
Tijd: lunchtijd
Plaats: alle locaties Saxenburgh Groep
Voor wie: medewerkers Saxenburgh Groep
Bekijk de website van Saxenburgh Groep

Saxenburgh Groep