twitterbutton

Veilig Thuis West Brabant
organiseert reflectieactiviteiten

Veilig Thuis West Brabant organiseert in de Week van reflectie op alle dagen reflectieactiviteiten, zoals een lunch-moreel beraad. De directeur, adjunct directeur en procesregisseurs sluiten aan met het initiatief om tijdens elk overleg aandacht te vragen voor ethiek en reflectie.

Veilig Thuis West Brabant organiseert in de Week van reflectie elke dag een lunch-moreel beraad over een dag-dilemma, dat plaatsvindt in de vergaderruimte in de open werktuin. Medewerkers bespreken op verschillende methodische manieren een moreel dilemma uit het werk, onder meer aan de hand van een stappenplan moreel beraad, hoeden van de bono, en een keuze speurtocht.

Initiatief directeur, adjunct-directeur en procesregisseurs

Hiernaast zullen de directeur, de adjunct -directeur en procesregisseurs bij elk overleg dat zij in de Week van reflectie hebben vijf minuten vragen om reflectie en ethiek te promoten, en te vertellen over het dag-dilemma.

Week van reflectie als inspiratiemoment

‘De veranderingen bij Veilig Thuis, de complexe casuïstiek en de veranderende omgeving na de transitie vragen blijvend een goede reflectie op ons handelen en op ethische dilemma’s, maar de hectiek van de dag verhindert dit soms’, laat Veilig Thuis weten. ‘Vandaar de keuze om de Week van de reflectie te gebruiken als inspiratiemoment.’

Medewerkers enthousiasmeren

Ter voorbereiding van de activiteiten wordt de aandacht gevestigd op de Week van reflectie. Medewerkers worden met mailingen, in de nieuwsbrief en met posterachtige aankondigingen geënthousiasmeerd en nieuwsgierig gemaakt. Reacties en ideeën uit de bijeenkomsten worden onder meer gebruikt voor verbetering van de professionele houding en intervisie.

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 november 2016
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Plaats: Veilig Thuis West Brabant, Breda
Voor wie: alle medewerkers Veilig Thuis West Brabant
Bekijk de website van Veilig Thuis West Brabant