twitterbutton

Ruitersbos organiseert filmmiddag met gesprek:
‘De regie over je eigen leven’

Seniorenresidentie Ruitersbos organiseert in de Week van reflectie op donderdag 24 november 2016 een filmmiddag, waar ‘Still Alice’ wordt vertoond. Na afloop gaan bewoners, naasten, medewerkers en buurtbewoners met elkaar in gesprek.

‘Still Alice’ is de veelbesproken film over een hoogleraar die de regie over haar leven langzaam kwijtraakt, nadat de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld. Na afloop van de film gaan bewoners, naasten, medewerkers en buurtbewoners met elkaar in gesprek over de vraag: ‘Hoe kunnen we regie over het eigen leven bij toenemende afhankelijkheid vormgeven’.

Film over verlies van regie

Alice Howland (gespeeld door Julianne Moore), gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld, en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.

Na afloop wordt er soep en brood geserveerd.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 november 2016
Tijd: 16.00 - 19.30 uur
Plaats: Stiltecentrum, Seniorenresidentie Ruitersbos, Breda
Voor wie: bewoners, naasten, medewerkers en buurtbewoners
Bekijk de website van Seniorenresidentie Ruitersbos

Deventer Ziekenhuis