Week van reflectie congres 2018
Masterclass 'Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'

'De kracht van waarde(n)vol werken'

'Een gesprek over waarden is een gesprek dat verbindt en verleidt over de grenzen van onze verkavelde samenleving heen', stelt drs. Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland, in haar presentatie tijdens het Week van reflectie congres. De presentatie is onderdeel van de masterclass 'Met hart & ziel voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'.

Preventie én herstel, in een gezonde én veilige omgeving, waar te wonen is én te werken (voor wie hiertoe in staat is), en waar niemand met de nek wordt aangekeken. En een goed toegankelijke asielfunctie voor wie dat nodig heeft vanwege eigen of andermans veiligheid.

Als dit de werkelijkheid is waar de geestelijke gezondheidszorg een bijdrage aan wil leveren en verantwoordelijkheid voor wil nemen - en wat mij betreft is ze dat - dan moet het gesprek niet uitsluitend en zeker niet in de eerste plaats gaan over wat dat kost.

Dan moeten we het, als bestuurders, professionals en cliënten/patiënten, allereerst hebben over wat voor ons van waarde is. In tegenstelling tot een gesprek over kosten, waar heel snel de grens van ieders verantwoordelijkheid en betrokkenheid in beeld komt, is een gesprek over waarden een gesprek dat verbindt en verleidt over de grenzen van onze verkavelde samenleving heen.

Hoe voer je dat gesprek, en wat doet GGZ Nederland om juist deze beweging aan de gang te helpen?

Drs. Jacobine Geel
voorzitter GGZ Nederland, brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 0641 25 60 04 of e-mail info@weekvanreflectie.nl


Ronnie van Diemen
drs. Jacobine Geel