Week van reflectie congres, maandag 26 november 2018

'Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'
Officiële opening Week van reflectie & ethiek

De Week van reflectie gaat op maandag 26 november 2018 in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis van start met het inspirerende congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’. U kunt deelnemen aan een exclusieve masterclass met boeiende presentaties van topsprekers: dr. Ronnie van Diemen, dr. Sander de Hosson, drs. Jacobine Geel en prof. dr. Carlo Leget. Aansluitend verzorgen de vier sprekers een interactieve deelsessie over het thema van hun presentatie. Een unieke kans om een deelsessie bij te wonen met de spreker van uw keuze. En er zijn twee praktijkgerichte workshoprondes. U bent van harte welkom.

Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’ is de inspirerende kick-off van de elfde Week van reflectie. Het congres gaat van start met een kort welkomstwoord door dr. Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Laat u inspireren op het startcongres van de Week van reflectie. Dagvoorzitter: Ruud Koolen, uitgever Springer Media en oprichter Skipr.

Exclusieve masterclass met
presentaties en deelsessies topsprekers

U kunt deelnemen aan de exclusieve masterclass ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek’ met inspirerende presentaties van topsprekers. Aansluitend verzorgen de vier sprekers een interactieve deelsessie over het thema van hun presentatie.

Masterclass deel 2: Interactieve deelsessies onder leiding van de sprekers

De sprekers verzorgen ieder een deelsessie over het thema van hun presentatie. Een unieke kans om een deelsessie bij te wonen met de spreker van uw keuze. Inschrijving op volgorde van aanmelding. Er is een beperkt aantal deelnemers per deelsessie.

Expositie met zorgfoto's

Tijdens de lunchpauze is er gelegenheid om de bijzondere foto-expositie te bezichtigen, die de verpleegafdelingen Geriatrie en Chirurgie B1 & B3 van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) maken ter gelegenheid van de Week van reflectie. De verpleegafdelingen brengen voor de expositie zorgsituaties in beeld, die passen bij de ethische waarden & kernwaarden van het ETZ. 'De zorgfoto’s zijn mooi, doen je verwonderen, zetten aan tot denken en bieden gespreksstof over goede zorg.'

Twee workshoprondes met praktijkgerichte workshops

U kunt tijdens het congres deelnemen aan twee rondes praktijkgerichte en interactieve workshops. Er is een inspirerend aanbod van actuele thema’s, zoals 'Ethiek in de praktijk'; 'Menselijkheid in de zorg; Communicatie arts-patiënt'; en 'Ethisch leiderschap in de zorg'. In elke ronde kunt u deelnemen aan een van de workshops.

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden; jeugdhulpmedewerkers; bestuurders, leidinggevenden en managers in de zorg en jeugdhulp; artsen; specialisten; toezichthouders; geestelijk verzorgers; leden Commissie Ethiek; beleidsmedewerkers; cliënten en patiënten; leden Cliëntenraad en Patiëntenraad; medewerkers jeugdgezondheidszorg en welzijn; mantelzorgers; docenten en studenten zorgopleidingen; en andere geïnteresseerden.

Meer informatie: telefoon 064 125 60 04 of per email info@weekvanreflectie.nl

Inspirerend samenwerkingsverband

Zorgethici AnneMarie Bloemhoff en en Jack van Raay, oprichters Ethiek Academy, hebben voor de elfde keer het initiatief genomen om de Week van reflectie te organiseren. Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie’ wordt georganiseerd door het Reflectieteam Week van reflectie en Ethiek Academy, in samenwerking met vakgroep Zorgethiek van de Universiteit voor Humanistiek. Een vernieuwende samenwerking, gericht op de verbinding van praktijk, onderwijs en wetenschap.

(Kleine wijzigingen voorbehouden)
Op al onze bijeenkomsten zijn algemene leveringsvoorwaarden van toepassing


illustratie leergang ethiek in de zorg

dr. Ronnie van Diemen
Sander de Hosson
dr. Sander de Hosson
Jacobine Geel
drs. Jacobine Geel
Carlo Leget
prof. dr. Carlo Leget

 • communicatie company
 • De-Zijlen
 • Elisabeth-TweeSteden-Ziekenhuis
 • ethiek_academy
 • GGZ-Nederland
 • Humanitas-DMH
 • Inspectie Gezondheidszorg
 • ipse de bruggen
 • LUMC
 • Pluryn
 • Skipr
 • UvH
 • WZH