Week van reflectie congres 2018
Masterclass 'Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'

'Eind goed, al goed;
Reflecties over zorg rond het levenseinde'

'Alle aandacht voor palliatieve zorg is waardevol voor de patiënten met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten', stelt dr. Sander de Hosson, longarts Wilhelmina Ziekenhuis Assen', in zijn presentatie tijdens het Week van reflectie congres. De presentatie is onderdeel van de masterclass 'Met hart & ziel voor goede zorg; Tijd voor reflectie & ethiek'.

Palliatieve zorg staat in toenemende mate in de aandacht. Dat is waardevol voor de patiënten met een ongeneeslijke ziekte en hun naasten die niet alleen verlichting van lichamelijk lijden, maar zeker ook van psychosociale en existentiële problematiek nodig hebben.

Palliatieve zorg vereist ook wat van de zorgverlener die in dit veld opereert: de soms heftige casuïstiek. Maar ook de bureaucratie kan zijn weerslag hebben op je eigen gevoelsleven, je compassie en je drive.

Sander de Hosson zal in de deelsessie ingaan op het belang van behoud van compassie. Wat doet de ziektegeschiedenis van je patiënt met jou, en hoe sta je er zelf eigenlijk in?

dr. Sander de Hosson,
longarts Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Meer informatie

AnneMarie Bloemhoff & Jack van Raay, organisatoren Week van reflectie congres, beantwoorden graag uw vragen: telefoon 0641 25 60 04 of e-mail info@weekvanreflectie.nl

Sander de Hosson
dr. Sander de Hosson